Me-time

Na een wat stressvolle week ben ik nu belandt in een café waar ik rustig deze blog kan gaan schrijven. Op één of andere manier lukt het me thuis niet om deze ruimte te creëren voor mezelf. Wat eigenlijk best gek is. Als ik namelijk vertel waar ik mee bezig ben vindt iedereen het thuis helemaal prima dat ik met de laptop aan tafel zit. Toch zit er iets in mij wat zorgt voor een schuldgevoel.

Alles samen doen?

Me-time ik blijf het lastig vinden om het in te plannen, maar het is voor mij heel belangrijk! Vanaf het moment dat de kinderen in ons leven zijn vind ik het fijn om veel dingen samen te doen. De kinderen zijn ook graag thuis. Ergens anders logeren is wel oké, maar thuis is beter. Best bijzonder dat ik ze zo graag om me heen wil houden, want ik vind stilte ook heel fijn.

Je mag best nog even blijven liggen

Sinds een jaar heb ik een ochtendritueel. Ik merk dat ik het echt nodig heb om alleen en in stilte de dag te starten. Mijn wekker gaat elke ochtend rond 5.30 uur. Na een verfrissende douche ga ik naar zolder en rol ik mijn yoga mat uit. Ik start mijn dag met een korte yoga practice. Ik vind het heerlijk om de Zonnegroet te doen. Het voordeel van de Zonnegroet is dat alle chakra’s geopend worden, je flexibel wordt/blijft, je bent direct een ademhalingsoefening aan het doen en het werkt ontspannend. Na de Zonnegroet ga ik 15 á 20 minuten mediteren. Ik merk dat ik hierdoor meer balans en focus heb gedurende dag. Tuurlijk heb ik wel momenten dat ik verzuim om mijn ochtendritueel te doen. Het stemmetje in mijn hoofd zegt dan dat ik beter nog even lekker kan liggen….. Soms geef ik toe en dat krijg ik gedurende de dag terug. Ik heb namelijk die dag vaak meer last van mijn rug en ben op één of andere manier onrustig.

Wilde Wiven Weekend

Nadat een vriendin aangaf dat het echt wat voor mij was, geloofde ik haar helemaal. Na het thuis overlegd te hebben heb ik geboekt. Geen idee wat me te wachten stond en wie er naartoe zouden gaan. Ik ben naar het Wilde Wiven Weekend op Terschelling geweest. Vervolgens dacht ik, ik ga helemaal uit mijn comfortzone op een slaapzaal slapen. En ik heb een fantastisch weekend gehad!

Een heel weekend met alleen maar Wilde Wiven ? Op vrijdag heb ik de deur thuis achter me dicht gedaan. Ik werd heel vriendelijk met heel veel liefde uitgezwaaid door mijn kinderen en man. Dit was een heel weekend voor mezelf op Terschelling met gelijkgestemden. Ik heb een spoedcursus persoonlijke ontwikkeling gehad door het volgen van 8 workshops en het hebben van hele mooie gesprekken, luisteren naar anderen en aanwezig zijn. ’s Ochtends om 7.00 uur (ja uitslapen voor mij ?) startende met een yogapractice en ’s avonds afsluiten met een maanmeditatie. Het was heerlijk, het was intensief, het was persoonlijke ontwikkeling, groei en echt me-time.

De juiste dingen doen

Mijn gezin weet wanneer ik tijd voor mezelf nodig heb. Ze kunnen mij dan helemaal in mijn waarde laten. Als ik op dat moment maar met de juiste dingen bezig ben. Het enige wat ik moet doen is het mezelf gunnen en aangeven dat ik het nodig heb.

“Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met MamaNL MamaNL is het inspiratieplatform voor mama’s op zoek naar balans.”

(Afbeelding van Pixabay)

 

 

2020-11-12T09:23:43+01:00

Geef een reactie

Go to Top