Als je om hulp vraagt, kun je het dus zelf niet. En iets niet kunnen, dat willen we liever niet. We zijn angstig om dingen te vragen want dán vertellen we de buitenwereld dat iets niet lukt of we iets niet kunnen. En dat vinden we eigenlijk nog erger dan het ‘iets niet kunnen’ zelf. Herkenbaar?

Omdenken

Als iemand jou om hulp vraagt: “Wil jij vanavond op de kinderen passen?” of “Wil je een boodschap voor me doen?”. Zou jij dat voor een ander doen? Is het antwoord ja? Waarom stel je zelf niet een keer een hulpvraag? Probeer het ‘es!

Je moet het gewoon doen!

Heb je besloten om die hulpvraag te stellen? Ga het antwoord dan vooral niet invullen voor de ander: “Hij kan vast niet want hij zal het vast al heel druk hebben”, “zij durft vast geen nee te zeggen…”. Als je het niet vraagt, weet je het antwoord ook niet. Als je maar onthoudt dat nee ook een antwoord is en dat is OokGoed!

“Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met OokGoed! OokGoed! is een community voor iedereen die gezond wil bewegen, eten én mentaal fit wil blijven.”