Je zit op het toilet en denkt ineens aan een mailtje dat je nog moet beantwoorden, een boodschap die je nog op je lijstje moet zetten óf een afspraak die je nog moet inplannen. Wist je dat er per dag zo’n 40.000 gedachtes door ons hoofd sluimeren? Veel hè? Of je je daar nu bewust van bent of niet, ze zijn er. En poppen op de meest vreemde momenten op. Ze verdwijnen vaak net zo snel als dat ze zijn gekomen maar blijven sluimeren in je gedachtes. Van sluimeren word je onrustig en hierdoor raak je uit balans. Oplossing? Schrijf het op! Dus stop maar een notitieboekje en pen in je broekzak óf gebruik deze handige app.

Zwicht voor een goed evenwicht

Wat doe je nu eigenlijk de hele dag? Naast het opschrijven van sluimergedachtes is een planning maken voor iedere dag dé oplossing voor meer evenwicht in je leven. Neem ’s ochtends even een kwartier de tijd om je agenda voor die dag te vullen. Welke doelen ga jij vandaag behalen? Je maakt een integriteitsafspraak, een belofte, met jezelf. ’s Avonds kijk je of je de to do’s en doelen van die dag hebt behaald; een korte evaluatie met jezelf dus. Op deze manier maak je jezelf er van bewust wat je gedaan krijgt in een dag, wat je belangrijk vindt óf welke taken je liever (per ongeluk) vergeet/uitstelt. Waarom stel je bepaalde taken uit? Hoe ga je er voor zorgen dat je die taken morgen tóch gaat uitvoeren, heb je daar misschien hulp bij nodig? Dat is OokGoed!

De beste planning maak je zó

Schrijf niet alleen items in je agenda die je moet doen. Zorg ook dat je tijd voor jezelf inplant, tijd met je partner, tijd om te sporten. Want leuke dingen ‘moeten’ ook. Houd altijd rekening met onverwachte gebeurtenissen; dus plan je dag niet helemaal vol. Er zijn altijd zaken die anders lopen dan je dacht. En dat is OokGoed!, daar had je immers ruimte voor open gelaten in je agenda.

“Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met OokGoed! OokGoed! is een community voor iedereen die gezond wil bewegen, eten én mentaal fit wil blijven.”